Visitart

Varför skall man ha Google plus konto?

Skall man behöva ha ytterligare ett socialt media att sköta.

Om du är företagare och har en egen hemsida och vill vara synlig har du inget att välja på. Det hela är enkelt att förstå – för naturligtvis påverkar det din ranking av din hemsida. Google älskar Google och Google gillar förändringar dessutom belönar de alla som försöker vara aktiva.

Kombinationen av båda plattformarna Google+ och Facebook (naturligtvis kopplat till LinkedIn där du sköter ditt affärsnätverk) är utmärkt och fungerar mycket väl. Google+ har blivit stora och det är möjligt att Facebook inte alla gånger riktigt har hängt med i svängarna.

Men det räcker dessvärre inte att bara ha ett ha Google plus konto. Gör så här nu

1. Du registrerar dig och din site samtidigt på Google+
2. Du måste registrera dig som skribent – inte svårt – bara att läsa innantill.
3. Skriv relevanta artiklar som har med ditt företag att göra. Bjud på tips och råd. Är du bagare – kanske du kan bjuda på några ”hemliga recept” – som exempel.
4. Skriv kontinuerligt ibland kort ibland lite längre artiklar och försök få det länkat.
5. Använd gärna ”Rich Snippets” (en kodsnutt) på din hemsida efter varje artikel med fördel också i din header.php strax efter <head> om du använder WordPress.

Exempel på Rich Snippet :

<link rel=”author” href=”https://plus.google.com/DittAccountID”/>

Jöran Lindkvist

Ps. sedan kanske man inte skall glömma  att allt som du skriver om på Googles och Facebooks webbsajter används för att kategorisera dig som en viss typ av person.

Jöran Lindkvist på Google+!

Lämna synpunkter